sterke vrouwen ,britta das, koninkrijk in de wolken ,bhutanLowie Boeken

Eigenschappen

  • te koop aangeboden
  • staat: tweedehands
  • overeen te komen (€ 4,00)

Informatie

Biedingen

Beschrijving

sterke vrouwen ,britta das, koninkrijk in de wolken ,bhutan te koop tweedehands


zoek U een boek , mail me
wie weet kan ik U helpen
heb zeker een 5000 boeken , pockets , strips


Een jonge vrouw maakt een moedige droom waar: Britta Das gaat een jaar werken als fysiotherapeute in het boeddhistische Bhutan in de Himalaya - daar waar de mensen haar kennis harder nodig hebben dan thuis in Canada. Op boeiende wijze vertelt ze over de problemen die ze aanvankelijk heeft om de mentaliteit van de mensen te begrijpen, en over haar groeiende liefde voor dit land dat zo wordt bepaald door een mysterieuze, spirituele cultuur. Langzaam begint Britta te begrijpen hoe zeer - door middel van toerisme en televisie - de oprukkende westerse beschaving het leven van de mensen radicaal verandert. Wanneer Britta de Indiase arts Bikul leert kennen, verandert ook haar eigen leven ingrijpend. In Koninkrijk in de wolken: Mijn jaar in Bhutan beschrijft Britta Das met veel inlevingsvermogen de schoonheid van Bhutan, zijn eeuwenoude tradities en de lotgevallen van zijn inwoners.

Een soort dagboek van Britta Das, fysiotherapeute, van haar verblijf en werk in Mongar in Oost-Bhutan. Ze bespreekt haar omgeving, haar werk als fysiotherapeute in het lokale ziekenhuis en haar relaties met patienten en collega's. Soms rept ze over de cultuur en met name de religieuze component daarvan: het Boeddhisme, maar bovenal de vriendelijke bewoners van de omgeving krijgen een plaats in haar boek. Zo ook een van haar collega's, een Indiase arts, die later haar echtgenoot zal worden. Een prettig geschreven, doch sterk geromantiseerd dagboekverhaal met veel oog voor de omgeving, maar ook met vele clichematigheden en soms een zelfvoldaan relaas over de hulp die de schrijfster heeft weten te bieden in het arme land. De tekst wordt ondersteund door foto's waardoor de mensen met wie de fysiotherapeute omging uit de anonimiteit komen. Helaas zijn deze zwart-wit en niet al te duidelijk afgedrukt door de gekozen papiersoort. Voor mensen die naar Bhutan willen een boek dat het land onweerstaanbaar maakt vanwege de zeer positieve verhalen over landschap en bevolking.

Reageren op dit zoekertje

Om te reageren op zoekertjes gelieve in te loggen (of eerst te registreren)


Biedhistoriek

Shop

Lowie Boeken

Lowie Boeken

ben verzamelaar van vooral lollige strips verkoop andere boeken om mijn hobby te betalen als U iets leuks , op strip gebied , te verkopen heeft mail me dan groeten , Lodewijk

Bekijk alle 396 zoekertje s van Lowie Boeken
Zoekertjes verwant met sterke vrouwen ,britta das, koninkrijk in de wolken ,bhutan

Achter de schermen van de Commissie-Dutroux,

Achter de schermen van de Commissie-Dutroux, memoires van Marc Verwilghen, 144 blz, slappe kaft, uit

Ik ben God niet, Frank Vandenbroucke,

Ik ben God niet, Frank Vandenbroucke, Borgerhoff en Lamberigts, 2008, 324 blz. 17x23 cm, slappe kaft

Aziatische omzwervingen, Johan Verberckmoes, Eddy Stols

Aziatische omzwervingen, Johan Verberckmoes, Eddy Stols, Epo, 2e druk 1989