van vis tot vis ,communicatie in de vissenwereld ( prof.dr.a.stolk )

positieve waardering Zoekertje van topverkoper positieve waarderingDIANE  Audenaert  HAAR BOEKENKAST !!!

Eigenschappen

  • te koop aangeboden
  • staat: tweedehands
  • overeen te komen (€ 6,00)

Informatie

Biedingen

Beschrijving

van vis tot vis ,communicatie in de vissenwereld ( prof.dr.a.stolk ) te koop tweedehands

Communicatie in de vissenwereld
Omschrijving
De kennis van het gedrag van vissen is bepalend voor de aquariumliefhebber
Hieronder een stukje uit het voorwoord van het boek

Vissen hebben een taal, ze spreken met bepaalde tekens, gebaren, kleursignalen, handelingen enz. Als we ons in het onderlinge contact van de vissen verdiepen en daarbij de nodige hoeveelheid geduld opbrengen, kunnen we hun taal enigszins leren verstaan en daardoor een betere kijk krijgen op hun leven.

Kweken
Voor velen is een mooi ingericht aquarium als blikvanger in de huiskamer ruim voldoende. Toch zou het onze hobby verruimen als we de vissentaal een beetje zouden beheersen, vooral voor het kweken zou dit van nut kunnen zijn. Kweken is immers niet het op goed geluk bij elkaar brengen van een geslachtsrijp mannetje en vrouwtje. Er komt doorgaans meer bij kijken. Er zijn heel wat soorten waarbij het prille begin van een kweekpoging de nodige moeilijkheden oplevert. Een willekeurige combinatie van een man en een vrouw levert nog geen bruikbaar kweekstel. De lichamelijke toestand moet zo goed mogelijk zijn en het levensritme nauwkeurig gesynchroniseerd. De dieren dienen ook op elkaar ingespeeld te zijn. Op sociaal niveau moet dus alles kloppen. Zijn er communicatiestoornissen bij de partners dan komt er van de kweek niets terecht. Het is daarom nuttig dat men zich als aquariaan ook met de communicatie van de vissen gaat bezighouden. Men zal dan eerder in de gaten hebben als er ergens iets hapert en corrigerend optreden, bijvoorbeeld door andere individuen voor het kweekstel kiezen waarbij alles wat beter klikt.

Geluid
De moderne wetenschap heeft ons geleerd wat voor verbazingwekkende systemen er in de dierenwereld bestaan op gebied van communicatie en informatie. Kleur, licht, prikkels, geur, gebaar, actie, elektriciteit, geluid, al die verschijnselen blijken sleutels tot een wereld die de mens van de ene verbazing in de andere doet vallen.

Zou het hier gaan over de communicatie van de mens, dan waren we met de geluidentaal begonnen. Die staat bij ons immers op de eerste plaats. Zonder die geluidentaal en de zichtbare vorm, het schrift, zouden onze samenleving en cultuur niet mogelijk zijn. Vanouds worden de vissen echter als stom beschouwd.

Tegenwoordig weten we dat sommige vissen voor ons hoorbare geluiden produceren en dat bij geluidsversterking vermoedelijk zou blijken dat geen enkele soort volkomen stom is. Toch speelt dit voor de aquariaan een ondergeschikte rol. Slechts in uitzonderingsgevallen, bij de knorgoerami (Trichopsis vittata) bijvoorbeeld, kan men een kreetje van zijn pleegkinderen waarnemen. Dit communicatiegeluid valt volkomen in het niet wat we bij dieren op gebied van kleurencommunicatie kunnen zien.

paperback - 192 blz. - 20 x 13 cm - met kleurenfoto's en illustraties - een uitgave van Elsevier door Prof.Dr.A.Stolk
in goede tweedehandse staat

verzendkosten ten laste van de koper - verzending met de post
via Kiala niet mogelijk

Reageren op dit zoekertje

Om te reageren op zoekertjes gelieve in te loggen (of eerst te registreren)


Biedhistoriek

Shop

DIANE  Audenaert  HAAR BOEKENKAST !!!

DIANE Audenaert HAAR BOEKENKAST !!!

Welkom in mijn shop ! Hier vindt u boeken uit mijn eigen boekenkast ,over allerhande onderwerpen en aan een voordelige prijs.De verkochte objecten worden zorgvuldig ingepakt en verstuurd .Ik verstuur ook steeds een mailtje als het pakketje op de p

Bekijk alle 583 zoekertje s van DIANE Audenaert HAAR BOEKENKAST !!!
Zoekertjes verwant met van vis tot vis ,communicatie in de vissenwereld ( prof.dr.a.stolk )

Buxus, Ireen Schmid,

Buxus, Ireen Schmid, Groenboekerij, Kosmos, 1999, 112 blz. 15x23 cm, slappe kaft Inhoud: prak

De zon in uw tuin, Elisabeth de Lestrieux,

De zon in uw tuin, Elisabeth de Lestrieux, Terra, 1996, 143 blz.

Krielkippen, r.r.p.van der mark

Krielkippen, r.r.p.van der mark, Zuidboek, 135 b