echinacea purpurea 'white swan' - witEigenschappen

  • te koop aangeboden
  • staat: nieuw
  • overeen te komen (€ 2,25)

Informatie

Biedingen

Beschrijving

echinacea purpurea 'white swan' - wit te koop nieuw

Echinacea groeit van nature in het oosten van de Verenigde Staten. In juli en augustus staan her en der op de weidse prairies grote pollen van deze plant te bloeien.Je ziet ze al van ver door de bijzondere kleur van de bloem.

Echinacea purpurea, ook wel zonnehoed genoemd, is een opgaande overblijvende vaste plant, die een hoogte tussen de zeventig tot honderdtwintig centimeter kan halen. De bladeren zijn eirond aan de voet van de stengel en langwerpig aan het bladeinde. Het blad is licht behaard. De lintbloemen zijn alleenstaand en bereiken een lengte tot tien centimeter. De bloemen staan in een krans rond het roestbruine bloemhoofd. Naarmate de bloei vordert, gaan de straalbloemen meer en meer hangen. Het wegknippen van verwelkte bloemen zorgt voor nog meer bloemen.

Goede grond
Echinacea moet in de volle zon staan, wil je mooie, grote bloemen krijgen. Op een humusrijke, een zavel- of kleigrond, die voldoende vocht kan vasthouden, groeit de plant het beste. Plant Echinacea op een onderlinge afstand van vijfenveertig centimeter.

Hoogte: tot 1m20

Bloeitijd: juni - juli


Schilderachtige combinaties
Echinacea is natuurlijk als solitair te gebruiken. Indrukwekkender wordt een hele groep van deze soort. Zet deze plant eens tegen een achtergrond van Cotinus coggygria 'Royal Purple'. De kleuren harmoniëren hier heel goed mee.
Wie de ruimte heeft of meer van een natuurlijker, weideachtige vegetatie houdt, kan Echinacea eens combineren met bijvoorbeeld Solidago, Helianthus en Lavendel. Plant al deze soorten in meanderende banen, zoals een rivier zich door het landschap slingert. De kleurenpracht geeft in hoogzomer een spektakel van jewelste van schilderachtige allure.

Een plant uit pot diameter 10,5 cm

Voorraad: 50 planten

Je kan ter plaatse de planten afhalen of we kunnen ze ook versturen via de post of kiala.

Bpost
Levering in België is 5,5 euro voor 1 plant, voor elke bijkomende plant 1euro extra tot 7,5 euro voor 3 planten. Portkosten en verpakking is gratis voor elke bijkomende plant tot 15 planten.

Kiala
Levering in België is 5 euro voor een maximum van 15 planten

Reageren op dit zoekertje

Om te reageren op zoekertjes gelieve in te loggen (of eerst te registreren)


Biedhistoriek

Shop

Groenpalet-bobbo

Welkom in deze online-winkel van onze plantenkwekerij GROENPALET • Kwekerij wintervaste planten. • Specialiteit: Sedum. • Buxus. • Bodembedekkers. • Planten voor groendaken. • Wintervaste

Bekijk alle 10 zoekertje s van Groenpalet-bobbo
Zoekertjes verwant met echinacea purpurea 'white swan' - wit

Betonnen Tuinbeelden Paard met kar (nieuw)

paard met kar uit beton 150 € vaste prijs!! hoogte paard :53 cm lengte 64cm hoogte kar :42 cm leng

Tuinafsluiting plaatsen Mechelen

Een tuinafsluiting is niet alleen een lust voor het oog, het zorgt ook voor een verminderde inkijk.

easy set zwembad 305 x 76cm

Heerlijk spetteren en spatteren met het hele gezin in dit grote zwembad met pomp. De installatie zor