schwalbe ultremo zx zwart/groenBIKES & PARTS ROBERT PAUL

Eigenschappen

  • te koop aangeboden
  • staat: nieuw
  • vaste prijs (€ 33,75)

Informatie

Beschrijving

schwalbe ultremo zx zwart/groen te koop nieuw


Schwalbe´s nieuwste wielrenband: Ultremo ZX

15 procent lagere rolweerstand, betere lekbescherming, langere levensduur: dankzij een nieuw compound en een gepatenteerde lekbescherming is het Schwalbe met de Ultremo ZX gelukt een wielrenband te maken op het hoogste niveau. Omdat design op de racefiets steeds belangrijker wordt, ziet hij er ook nog gelikt uit en is verkrijgbaar in elf kleuren.

De rolweerstand is in vergelijking met zijn voorganger aanzienlijk gereduceerd. Tegelijkertijd gebruikt Schwalbe meer materiaal, maar blijft de band 195 gram licht. Juist deze licht versterkte rubberlaag zorgt voor robuuste schouders en een beduidend langere levensduur. "ZX is de beste Ultremo tot nu toe", zegt Schwalbe technicus Markus Hachmeyer.
De Ultremo ZX werd met twee nieuwe technieken uitgerust, die op dit moment de maatstaf in bandentechniek zijn: het RaceStar-Triple-compound en de HD Speed Guard.
"Zulke drievoudige rubbersamenstellingen als het RaceStar-Triple-compound zijn ondertussen ons handelsmerk geworden", zegt Hachmeyer. "Geen andere fietsbandenfabrikant kan in serieproductie verschillende rubbersamenstellingen zo doelbewust in één fietsband combineren". Door deze technisch uitgekiende positionering van meerdere samenstellingen lukt het om, op zich tegenstrijdige eigenschappen - bijvoorbeeld goede grip en geringe rolweerstand - in één band te combineren. Alleen die combinatie van compounds maakt maximale prestaties mogelijk.

RaceStar-Triple-compound
Het RaceStar-Triple-compound is opgebouwd uit drie geheel nieuw ontwikkelde individuele compounds. Daardoor kunnen de individuele compounds precies daar worden ingezet waar ze nodig zijn.
In het midden van de band komt het aan op een lange levensduur en rolweerstand. Hier plaatst Schwalbe een slijtvaste rubbersamenstelling met een lage rolweerstand: het Centercompound. Op de schouder van de band is daarentegen vooral grip van belang. Het schoudercompound heeft enorm veel micro contactpunten met de ondergrond. Het is bijzonder flexibel, voegt zich naar het asfalt, omsluit oneffenheden en houdt daardoor zelfs in scherpe bochten volledig contact met de bodem. Een superlichtrollend basiscompound ligt onder het loopvlak van de band.
Bovendien gaf Schwalbe de nieuwe Ultremo iets meer rubber mee. Met 195 gram weegt hij 15 gram meer dan zijn voorganger, wat vooral zijn kilometrage ten goede komt.

HD Speed Guard: gepatenteerde lekbescherming
Tweede nieuwe technische toepassing bij de Ultremo ZX is de HD Speed Guard. HD staat voor High Density ("hoge dichtheid"). Deze nieuwe variant van de beproefde Schwalbe HD Guards gemaakt uit Aramide is geheel op snelheid ontworpen. De bescherming is gebaseerd op een gepatenteerde technologie die Schwalbe samen met het Amerikaanse Warwick Mills heeft ontwikkeld. Warwick Mills bezit 14 internationale patenten op hoogdichte weeftechnieken en geldt wereldwijd als leider m.b.t. de innovatie van industriële textielen. "Het is het fijnste en meest dichte weefsel op de markt. Geen andere lekbeschermingslaag is ook maar bij benadering zo dicht geweven!", zegt Hachmeyer. Met deze technologie werd het bij de Ultremo voor het eerst mogelijk om ook zeer lichte banden extreem lekbestendig te maken. De nieuwste variant -HD Speed Guard- biedt gelijke hoogdichte bescherming bij een beduidend lagere rolweerstand

Gekleurde banden voor trendy fietsen
Design is onomstreden een trend in de racefietsscene. Met gestijlde fietsen kunnen racefietsers hun originaliteit laten zien en zich van anderen onderscheiden. Schwalbe biedt de Ultremo ZX in elf kleuren aan. Bijzonder zijn ook de chique labels in de kleur van de band. Totaal beschouwd is de nieuwe Ultremo echter niet alleen trendy, maar vooral sneller, heeft een langere levensduur en is lekbestendiger.
De nieuwe wedstrijdbanden Ultremo ZX en Ultremo ZLX zijn vanaf eind 2010 bij de fietsvakhandel verkrijgbaar.

Reageren op dit zoekertje

Om te reageren op zoekertjes gelieve in te loggen (of eerst te registreren)


Shop

BIKES & PARTS ROBERT PAUL

BIKES & PARTS ROBERT PAUL

Welkom bij: Bikes & Parts Robert Paul Bosdorp 23 9190 Stekene KIJK OOK EENS OP http://www.bikesandpartsrobertpaul.be?in=1622 Op dit adres zijn alle aanbiedingen te verkrijgen. Groo

Bekijk alle 1444 zoekertje s van BIKES & PARTS ROBERT PAUL
Zoekertjes verwant met schwalbe ultremo zx zwart/groen

SPORTFIETS CAMPIONI VINTAGE

SPORTFIETS CAMPIONI VINTAGE

ZEFAL ONTVETTER 500ML

ZEFAL Bike Ontvetter Zefal Bike Cleaning is een efficiënte reiniger voor de aandri

adidas vueltano roadshoes

Exceptional value with race ready performance UK MATEN zilver/ blauw: 5-6-6 1/